WESELE
Zupa: Rosół z kurcząt, domowy makaron, grillowany filet z indyka
Danie Główne: Grillowana polędwiczka wieprzowa flambirowana brandy, puree ziemniaczane z parmezanem, sos borowikowo-truflowy,
glazurowane warzywa
Deser: Mille Feuille – kruche ciasteczka z musem mascarpone i owocami
Przekąski:
Pasztet z gęsiny, śliwka, sos cumberland
Pieczony filet z indyka, konfitura żurawinowa, ser camembert
Tatar wołowy, korniszony, żółtko, marynowane pieczarki
Faszerowany filet z kurczaka, szpinak z ricottą, sos Remoulade
Filet z dorsza w pomidorach
Tradycyjna sałatka jarzynowa garnirowana jajkiem przepiórczym i szynką
Peklowana wieprzowina w delikatnej winnej galaretce zielonym groszkiem i brokułami
Łosoś wędzony na zimno w Zamkowej wędzarni
Wybór mięs tradycyjnie pieczonych z czosnkiem i ziołami, ćwikła z chrzanem
Świeże sałaty, vinegrette, parmezan
Dodatki
Sosy i dresingi
Masło smakowe
Wybór pieczywa (chleb, bagietki, bułki smakowe)
Owoce krojone w kompozycje
Kawa, herbata
Dania Ciepłe (serwowane po północy)
Karkówka pieczona, ragout z szalotek i boczku, bagietka czosnkowa
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Cena: 315 zł/os.
POPRAWINY
Zupa: Żurek staropolski z biała kiełbasą, jajkiem i borowikami
Danie Główne: Kurczak kukurydziany supreme, potrawka z sezonowych warzyw, ziemniaki puree z parmezanem
Deser: Mus czekoladowo-wiśniowy, lody, smażone borówki
Kawa, herbata, woda, soki
Cena: 105 zł/os.