WESELE
Przystawka: Rillettes z gęsi confit, marmolada z czerwonej cebuli, chrupiąca grzanka, świeża rukolą
Zupa: Krem z białych warzyw (szparagi, seler, topinambur), prażony słonecznik, oliwa
Danie Główne: Cielęcina duszona w świeżych ziołach, puree z marchewki, ziemniaki rozetki, kluseczki półfrancuskie, warzywa glazurowane w maśle
Deser: „Torcik Pavlova” – beza z mascarpone i świeżymi owocami, sos truskawkowy
Przekąski:
Wybór mięs pieczonych z czosnkiem i ziołami, ćwikła z chrzanem
Pieczona cielęcina „vitello tonnato” z kaparami i sosem tuńczykowym
Pasztet wiejski z borowikami boczkiem, sos cumberland
Rillettes z gęsi, marmolada z czerwonej cebuli, chrupiąca grzanka,
Galert z peklowanej wołowiny sosem cumberland
Sałatka z grzanką, serem brie, dressing orzechowo-limonkowy
Tatar z marynowanego śledzia w tartoletce z kruchego ciasta
Carpaccio z lekko podwędzanej piersi kaczki, świeże sałaty, dressing balsamico
Sałatka szopska z klasycznym vinegrette
Tatar wołowy, korniszony, żółtko, marynowane grzyby
- Polędwiczka wieprzowa z borowikami, sos tatarski
Dodatki:
Sosy i dresingi
Wybór pieczywa (chleb, bagietki, bułki smakowe)
Wybór owoców krojonych w kompozycje
Kawa, herbata
Dania Ciepłe (serwowane po północy):
Kurczak kukurydziany, ragout z szalotki i bekonu
Bulion orientalny z krewetkami, trawa cytrynowa, makaron ryżowy
Cena: 375 zł/os.
POPRAWINY
Zupa: Żurek z jajkiem, borowikami i białą kiełbasą, puree z prażoną cebulką
Danie Główne: Flambirowane polędwiczki wieprzowe, glazurowane warzywa ratatoille, sos bekonowo-chrzanowy,
ziemniaki puree
Deser: Mus mango-marakuja, świeże owoce
Kawa, herbata, woda, soki
Cena: 110 zł/os.